Haukåsens I-kull

Født: 9. desember 2019  

3 hanner, 3 tisper

Stamtavle og forventninger til kullet; se lenger ned på siden.                          

BH Haukåsens Denn etter Una

HD: A    AA: A

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NUCH, 4 x VA1, IPO 2 Falkøens Vasko

HD: A   AA:A

 

 

 

 Forventninger til kullet

Eksteriør:
Valpenes mor, Denn, har i eksteriørringen blant annet oppnådd CK, vært klassevinner og blitt SG2 i sterke klasser. Hun har i alle kull gitt meget gode avkom som har blitt klassevinnere. Ikke minst har hun slått til i H.kullet, med flere valper som har blitt BIR:) 
 
Vasko, valpenes far, kan nesten kalles en levende legende. Han har gjentatte ganger gått i teten på vinnerutstillinger i Skandinavia, og han har blitt VA1 hele fire ganger. Han har vist meget jevne, gode avkomsgrupper i både Norge, Sverige og Danmark, og med flotte avkom i tet.
 

Bruks:

Denn har etterhvert blitt en godt voksen hund, og dette er hennes siste kull. Særlig morsomt er det å se hvor ivrig hun fremdeles er når det er snakk om å gjøre en jobb.Bruksmessig er Denn en meget lettrent hund med veldig fin arbeidslyst. Hun har bestått ferdselsprøve, og  er fra en slekt hvor flere hunder har vist gode anlegg for blant annet lydighetsarbeid. Kullets oldemor er brukshundkåret, og har konkurrert i LP Elite.  Mormoren er schh I, og konkurrerte i LP kl. III. En slektning fra B-kullet; Haukåsens Bitte, debuterte i LP kl I med å bli Finnmarksmester, og fikk opprykk også til klasse III etterhvert. Lett trenbare hunder går derfor igjen i flere generasjoner. I tillegg er Nilo, kullets morfar, en hund som kan bidra positivt bruksmessig. Han har framstått som en vital hund, og har tidligere gitt vitale, arbeidsvillige avkom.

 
Vasko  har gjentatte ganger vist fint arbeid ved mot og kamp på ulike vinnerutstillinger. Ikke minst er han meget interessant pga sin far; VA Marlo v Baccara, som flere ganger har vist meget flott arbeid i mot og kamp på tysk vinnerutstilling .
   
Mentalitet og helse:
Mentalt er Denn fra en morslinje som i flere generasjoner har gitt avkom som har bestått funksjonsanalyse. Oldemor, mormor og mor, samt søsknene Trollias Azzie og Haukåsens Bare Bea har ført denne gode tradisjonen videre. Vasko framstår også som en meget trygg, stabil hund, og at han har fått mange parringer i inn- og utland tyder på at mange oppdrettere er fornøyde med det de har sett av Vasko. Når det gjelder tidligere kull har svært mange valper fått gjentatte positive tilbakemeldinger nettopp på at de framstår som trygge, gode hunder. Mange hunder i slekta har fått skryt fra sine veterinærer for at de er meget trivelige og enkle å ha med å gjøre.
 
Når det gjelder helse har Denn vært en frisk og vital hund hele livet. Hun er fra et kull hvor tre av fire hunder er røngtet, alle med grad A på hofter og albuer. Moren til Denn ble nesten 13 år, og hennes bestemor ble 11,5 år, og vital til siste slutt bortsett fra siste leveuke. Vasko og hans avkom i Sverige og Norge fortjener oppmerksomhet for sine meget gode HD-resultat!.
 
 Ut fra dette er det lov å forvente at kombinasjonen vil gi sunne, pene og lettrente valper med god arbeidslyst og trygge, gode nerver. Dette er et hovedmål for alt oppdrett i kennel Haukåsen.

  

 Stamtavle, Haukåsens I-kull