Om kennelen

Noen av kennelens hunder:)

 Fra venstre:

BH Haukåsens Denn etter Una, BH Haukåsens Bare Bea, SchhI Haukåsens Are Uvær, desember 2013

 

    

Kennel Haukåsen ble opprettet midt på 1980-tallet av Anne Lise og Odd Asbjørn Woldvik i Trondeim. I desember 2008 overtok undertegnede,  Hilde W. Christiansen, kennelen.

Jeg ble medlem i Norsk Schæferhundklubb i 1981, og deltok blant annet i LP med en labradortispe, Toya. Som student i 1987 kunne jeg imidlertid endelig skaffe meg en egen schæferhund. Jeg var heldig, og kom i kontakt med Kennel Haukåsen, hvor jeg fikk Uran-sønnen Elsrans Fix. Fix døde brått, bare tre år gammel, men ikke mange dager gikk før Haukåsens Gusti ble overtatt. Gusti ble vel 13 år, og har vært til stor glede for mange av de som fikk kjenne henne. Gusti var HD-fri, konkurrerte i LP kl. III og var såvidt innom schæferprogrammet i bruks, samt NBF. Hun ble avlskåret i kl I, og  bestod funksjonsanalyse med glans.

Etterhvert kom valpen Haukåsens Una Uteligger i hus, og hun fikk dele sitt første år med Gusti. Una ble i hovedsak trent i lydighet, og hun konkurrerte i LP Elite. Hun ble avlskåret kl I, hadde grad A på hofter og albuer, og bestod funksjonsanalyse fra Forsvaret. Una hadde et kull, og hunder etter henne som har fått hofter og albuer sjekket har status A foran og bak.

En av disse er en tispevalp som vokste opp til å bli Schh I Haukåsens Are Uvær. Min hovedinteresse innen hund har vært lydighet og noe bruks, men ekstra stas er det når trenbare hunder også kan gjøre det bra i utstillingsringen. I Are er det en slik hund. Hun konkurrerer i LP kl III, har res-cacib fra NKK Tromsø høst 2008, og en del CK og HP. Som sin mor er hun avlskåret kl I, har grad A på hofter og albuer, og bestått funksjonsanalyse. Hun har også blitt mor til flere kull.

 


Are hadde sitt første kull i kennel Trollia, med Schh III Nuch Ebafarmens Grizzly som far. Under er først Trollias Azzie, 9 mnd på bildet, så hennes bror Trollias Ajax, 6 mnd. Ajax og Azzie ble stilt i klasse 4-6 på svensk vinner i 2008. Ajax ble nr. 2 og Azzie nr. 5. I 2009 ble Azzie igjen stilt på svensk vinner. I klasse 12-18 ble hun SG 9. 

 

                                                           

Skjønnheten på Ski, Trollias Azzie, 9 mnd

Trollias Ajax, 6 mnd

 

Kennelens hunder høst 2016:
SchhI Haukåsens Are Uvær, f. 18. juni 2004 (datter av Una)
BH Haukåsens Denn etter Una, f. 30. juni 2011 (datter av Are)
Haukåsens Egen, f.9, mars 2014 (datter av Denn)


Om Denn og Egen vil følge i samme gode spor som sin mor og mormor gjenstår å se, men fingrene krysses og håpet er stilt inn på det beste.


Skulle valp fra Kennel Haukåsen være av interesse, send mail til chriwes@live.no

Kun seriøse henvendelser.

Vennlig hilsen
 
Hilde W. Christiansen