Om kennelen

Noen av kennelens hunder:)

 Fra venstre:

BH Haukåsens Denn etter Una, BH Haukåsens Bare Bea, SchhI Haukåsens Are Uvær, desember 2013

 

    

 

Kennel Haukåsen er en liten oppdretter av schæferhund lokalisert i Fredrikstad, som de siste årene har hatt et kull i året. Alle valper fødes i hjemmemiljø, og blir tett fulgt opp fram mot levering. Når valpene er levert ønskes god kontakt med de nye eierne, så en får fulgt opp valpene best mulig, og helst gjennom hele hundens liv.

 

Avlen skjer i tråd med raseklubbens krav, og alle parringer som er gjort er også over klubbens minimumskrav. NKKs kjøpekontrakt blir brukt.

 

Målet med avlen er mentalt stødige, arbeidsvillige og friske hunder. Det jobbes seriøst for å få gode kombinasjoner med tanke på HD og AA, og ellers best mulig fysisk og mental helse på hundene; en god schæferhund skal være stabil og ha god arbeidslyst

 

Kennelen ønsker særlig kontakt med eiere som ønsker å drive aktivt med hundene sine innen lydighet, bruks og/eller utstilling. Det aller viktigste er likevel stabile, trygge og varige hjem som setter valpen og hunden i sentrum, og som legger til rette for et godt hundehold til glede for seg selv og andre, og ikke minst for hunden selv

 

Avl innebærer gleder og sorger. Mange Haukåsenhunder har fått bli gamle, men selvsagt vil ikke det gjelde alle. Slik er livet dessverre. Skulle problem oppstå ønsker kennelen å bidra som best den kan.

 

For den som er interessert i litt historikk:

 

Kennel Haukåsen ble opprettet midt på 1980-tallet av Anne Lise og Odd Asbjørn Woldvik i Trondeim. I desember 2008 overtok undertegnende, Hilde W. Christiansen, kennelen.

Jeg ble medlem i Norsk Schæferhundklubb i 1981, og deltok blant annet i LP med en labradortispe, Toya. Som student i 1987 kunne jeg imidlertid endelig skaffe meg en egen schæferhund. Jeg var heldig, og kom i kontakt med Kennel Haukåsen, hvor jeg fikk Uran-sønnen Elsrans Fix. Fix døde brått, bare tre år gammel, men ikke mange dager gikk før Haukåsens Gusti ble overtatt. Gusti ble vel 13 år, og har vært til stor glede for mange av de som fikk kjenne henne. Gusti var HD-fri, konkurrerte i LP kl. III og var såvidt innom schæferprogrammet i bruks, samt NBF. Hun ble avlskåret i kl I, og  bestod funksjonsanalyse med glans.

Etterhvert kom valpen Haukåsens Una Uteligger i hus, og hun fikk dele sitt første år med Gusti. Una ble i hovedsak trent i lydighet, og hun konkurrerte i LP Elite. Hun ble avlskåret kl I, hadde grad A på hofter og albuer, og bestod funksjonsanalyse fra Forsvaret. Una hadde et kull, og hunder etter henne som fikk hofter og albuer sjekket fikk status A foran og bak.

 

En av disse var en tispevalp som vokste opp til å bli Schh I Haukåsens Are Uvær. Min hovedinteresse innen hund har vært lydighet og noe bruks, men ekstra stas er det når trenbare hunder også kan gjøre det bra i utstillingsringen. I Are var det en slik hund. Hun konkurrerte i LP kl III, fikk res-cacib fra NKK Tromsø høst 2008, og en del CK og HP. Som sin mor ble hun avlskåret kl I, hadde grad A på hofter og albuer, og bestått funksjonsanalyse. Hun har også blitt mor til flere kull.

 

I dag avles det fremdeles etter disse linjene. En datter av Are; Haukåsens Denn etter Una, er mor til kennelens andre tre hunder, som det blir satset på framover

 


Are hadde sitt første kull i kennel Trollia, med Schh III Nuch Ebafarmens Grizzly som far. Under er først Trollias Azzie, 9 mnd på bildet, så hennes bror Trollias Ajax, 6 mnd. Ajax og Azzie ble stilt i klasse 4-6 på svensk vinner i 2008. Ajax ble nr. 2 og Azzie nr. 5. I 2009 ble Azzie igjen stilt på svensk vinner. I klasse 12-18 ble hun SG 9. 

 

                                                           

Skjønnheten på Ski, Trollias Azzie, 9 mnd

Trollias Ajax, 6 mnd

 

Kennelens hunder januar 2021:
BH Haukåsens Denn etter Una, f. 30. juni 2011
(Nilo v Heralmaborg/Haukåsens Are Uvær)
 
BH Akkl1 Haukåsens Egen, f.9, mars 2014
(Rotchos Ashan Kahn/Haukåsens Denn etter Una)
 
BH Haukåsens Hwie, f. 20. januar 2019
(Quyndios v Suentelstein /Haukåsens Denn etter Una)
 
Haukåsens Ingen, f. 9. des 2019
(Falkøens Vasko/Haukåsens Denn etter Una)
 
Ønsket for framtida er å få fortsette arven etter Una , Are og Denn med nye generasjoner framover:)Skulle valp fra Kennel Haukåsen være av interesse,
ring 47 28 40 48, eller send mail til chriwes@live.no

Kun seriøse henvendelser.

Vennlig hilsen
 
Hilde W. Christiansen