Haukåsens G-kull

Født: 2. juli 2018 

1 hann                                                                                                      

Stamtavle og forventninger til kullet; se lenger ned på siden.                          

BH Akkl 1 Haukåsens Egen

HD: A    AA: A

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VA 3 Team Marlboro Uno

HD: A   AA:A

 

 

Forventninger til kullet

Eksteriør:
Egen,, kullets mor, har i eksteriørringen blant annet oppnådd CK, vært klassevinner og blitt SG1 i sterke klasser. 
 
Valpenes far, Uno, er en meget god, kraftfull hund hund av ønskverdig middels størrelse. Han har flere VA på hovedutstillingen i Danmark de siste årene. 

 

Bruks:

Bruksmessig har Egen bestått ferdselsprøve, hun er brukskåret, og også avlskåring kl. 1. Hun er fra en slekt hvor flere hunder har vist gode anlegg for blant annet lydighetsarbeid. Kullets tippoldemor er brukshundkåret, og har konkurrert i LP Elite.  Oldemoren er schh I, og konkurrerte i LP kl. III. En slektning fra B-kullet; Haukåsens Bitte, debuterte i LP kl I med å bli Finnmarksmester, og fikk opprykk også til klasse III etterhvert. Lett trenbare hunder går derfor igjen i flere generasjoner. Uno har flere ganger levert godt arbeid feks på dansk hovedutstling.
   
Mentalitet og helse:
Mentalt er Egen fra en morslinje som i flere generasjoner har gitt avkom som har bestått funksjonsanalyse. Mange er også de eiere av Haukåsen-hunder som kommer med veldig fine tilbakemeldinger om hvordan hundene fungerer i ulike hjem rundt om.   Uno på sin side fremstår også som en trygg, stabil og vital hund.  
 
Helsemessig har Egen vært en frisk og rask hund hele livet, og veterinær oppsøkes stort sett når det er snakk om rutinebesøk som feks revaksinering. Mange hunder i slekta har fått bli gamle. Uno har når det gjelder HD gitt en sjelden god statistikk i Danmark:) .
 
 Ut fra dette er det lov å forvente det samme som ved forrige kull, nemlig at kombinasjonen vil gi sunne, pene og lettrente valper med god arbeidslyst og trygge, gode nerver. Det er ihvertfall stadig et mål, og så får tida avsi sin dom etterhvert. 

  

Stamtavle Haukåsens G-kull: