Haukåsens E-kull

Født: 9. mars 2014                                                                                                         6 hanner, 3 tisper

Stamtavle, flere bilder og forventninger til kullet; se lenger ned på siden.                           

BH Haukåsens Denn etter Una

HD: A    AA: A

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S Nuch VA1 IPO 3 Rothco's Ashan Kahn

HD: A   AA:A

 

 

 

 Forventninger til kullet

Eksteriør:
Valpenes mor, Denn, har i eksteriørringen blant annet oppnådd CK, vært klassevinner og blitt SG2 i sterke klasser. Hun berømmes særlig for sin gode type og sine gode bevegelser. 
 
Valpenes far, Ashan, er en hund det er umulig ikke å legge merke til i ringen. Utallige dommere har da også plassert ham i front. På vinnerutstillinger i Norge og Sverige de siste årene har han intet mindre enn 5 VA1 titler. Han har også gjort det meget bra på store utstillinger i Tyskland. I tillegg til sin særdeles store utstråling og sitt flotte bevegelsesmønster har han også avlet et meget godt eksteriør videre i mange kombinasjoner.

 

Bruks:

Bruksmessig er Denn i starten av sitt utdanningsløp. Hun har bestått ferdselsprøve, og vil blant annet starte i LP i løpet av året. Hun er fra en slekt hvor flere hunder har vist gode anlegg for blant annet lydighetsarbeid. Kullets oldemor er brukshundkåret, og har konkurrert i LP Elite.  Mormoren er schh I, og konkurrerte i LP kl. III. En datter fra B-kullet; Haukåsens Bitte, debuterte i LP kl I med å bli Finnmarksmester, og fikk opprykk også til klasse III etterhvert. Lett trenbare hunder går derfor igjen i flere generasjoner. I tillegg er Nilo, kullets morfar, en hund som kan bidra positivt bruksmessig. Han har framstått som en vital hund, og har tidligere gitt vitale, arbeidsvillige avkom. Ashan har flere ganger vist at han kan leve opp til utdanningen han har tatt i Tyskland.
   
Mentalitet og helse:
Mentalt er Denn fra en morslinje som i flere generasjoner har gitt avkom som har bestått funksjonsanalyse. Oldemor, mormor og mor, samt søsknene Trollias Azzie og Haukåsens Bare Bea har ført denne gode tradisjonen videre. Ashan har også gitt inntrykk av å være en trygg, stabil hund. Når det gjelder tidligere kull har valpene til Are fått gjentatte positive tilbakemeldinger nettopp på at de framstår som trygge, gode hunder. Ashan gir også et meget stødig og godt inntrykk både i utstillingsringen og på treningsbanen.
 
Når det gjelder helse har Denn vært en frisk og rask hund hele livet. Hun er fra et kull hvor tre av fire hunder er røngtet, alle med grad A på hofter og albuer. I Ashan sitt kull er alle sjekket, og også her har alle A på hofter og albuer. Moren til Denn nærmer seg ti år, men uten at det synes på henne. Hennes bestemor ble 11,5 år, og vital til siste slutt bortsett fra siste leveuke.
 
 Ut fra dette er det grunn til å forvente det samme som ved forrige kull, nemlig at kombinasjonen vil gi sunne, pene og lettrente valper med god arbeidslyst og trygge, gode nerver. 

  

 

Stamtavle Haukåsens E-kull:

 

 

 

 

 N SE UCH NV-11 BH AD SCHH1
Rothco's Ashan Kahn 
NO32114/09

 

 

BH AD SCHH3
Solo Vom Köttersbusch 
SZ2157580

 SCHH3
Pakros D' Ulmental 
SZ2138739

 SCHH2
Romina Vom Köttersbusch 
SZ2117678

 

SCHH1
Lille-Noller Pamina 
DK01177/2004

 SCHH3
Esto Van Noort 
NHSB2375570

 BH SCHH1
Lille-Noller Xanthi 
DK08337/2000

 

 

BH
Haukåsen's Denn Etter Una 
NO47541/11

 

 

SCHH3 BH AD N UCH DK UCH
Nilo V Heralmaborg 
NHSB2572032

 SCHH3
Quantum Von Arminius 
SZ2055986

 Janke V Heralmaborg 
NHSB2359288

 

BH SchH1
Haukåsen's Are Uvær 
23153/04

 N UCH SCHH1 BH
Jambo Vom Holtkämper See 
SZ2077503

Haukåsen's Una Uteligger
13508/00 HD:A  AA: